Hydrolyzed Silk

Hydrolyzed Silk

INCI Name: Hydrolyzed Silk A hidrolizált selyemfehérjét természetes selyemből állítják elő, amelyet a selyemhernyó (Bombyx mori) gubójából nyernek ki.

Az előállítás során a selyem fő fehérjéit – elsősorban a fibroint, kisebb részben a szericint – enzimes vagy kémiai hidrolízisnek vetik alá. Ennek során a nagy méretű fehérjemolekulák kisebb peptidekre és aminosavakra bomlanak. Ezek a kisebb molekulák vízoldhatóvá válnak, ezért könnyebben beépíthetők kozmetikai készítményekbe .Elsősorban hidratáló, bőrkondicionáló és bőrvédő tulajdonságai, valamint a kellemes, selymes érzet miatt kerül a formulákba.

products containing Hydrolyzed Silk active ingredient:
  • Strengthens barrier function and reduces transepidermal water loss.

  • Damask rose stem cell extract with exosomes that deeply hydrates, supports cell communication.

  • Lipophilic molecule that plays a central role in cellular energy metabolism.

  • Fibroin is the primary protein found in silk. It helps maintain the skin's moisture balance, provides a silky-smooth fee

SimplePay

Category menu

Cart contents

Your shopping cart is empty!

Profile